28 mars 2013

Guld & kedjor

Shopping

För några dagar sedan köpte jag denna scarfen av en tjej på tradera för 50spänn och idag kom den i brevlådan! Den är t o m ännu snyggare än på bilden. Den skall jag använda i mitt nästa diy-projekt. Spännande va?

28 mars 2013

Skärtorsdagen

Så var det torsdag men eftersom det är röddag imorgon blir det ju som en fredag. Idag är jag trött. Gick inte och la mig fören tre inatt. Hade ambulanspersonal hos oss vid midnatt då jag fick sånna sjuka kramper i magen. Hade ont i magen hela dagen igår och när jag satt på lektionen igår kväll var jag tvungen att gå ut flera gånger för att det gjorde så ont. Jag trodde jag hade fått en till cysta eller nåt så Jakob ingår sjukvårdsrådgivningen och då skickade dom en ambulans. Som tur var lättade det lite medans dom var här så efter några Alvedon och konstaterande att jag hade feber åkte dom igen och jag kunde vänta ut smärtan i soffan istället för i ett fullsatt väntrum. Skönt det. Idag skall jag kolla klart på min Romeo and Juliet film från 68' och sedan skriva en uppsats om den. Den skall vara inne idag så har lite bråttom. Men har ju hela dagen på mig så.

Imorgon är min sambo ledig och då skulle det eventuellt köpas ny MC. Jag tänker mest vila. Sen på lördag skall vi till Örebro och fira påsk med två vänner som vi inte sett sen förra påsken då vi lånade en stuga tillsammans uppe i Dalsland. Skall bli superkul att träffa dom igen!

Här har ni en bild på hur håret ser ut bak ifrån. Blev inte så skarpt för jag var tvungen att fota i spegeln. Hehe

27 mars 2013

Steg fem

Steg fem var att få hem löshåret och börja färga det samma nyans som mitt hår (ljusbrunt). Dock glömde jag att blöta håret innan men det gick bra ändå.

Och det gjorde jag i två delar. Först la jag ut folie och bakpapper på bordet och sedan la jag håret på det och markerade med blyerts hur mycket av håret som skulle färgas. (Detta fick jag reda på genom att sätta fast håret på huvudet och sedan mäta med måttband vart mitt hår slutade.) sedan sprutade jag bara på färgen och drog den neråt på håret så hårstråna inte skulle dra upp sig och trassla till sig. För då hade det som skulle behållas blondt fått bruna fläckar. Men detta var svårt så blev några hårstrån bruna ändå.

Men jag lämnade tre cm av det jag skulle färga ofärgat tills det bara var 10 min kvar av tiden och då kladdade jag dit det. Detta för att få en bra övergång och slippa ett brunt streck. Efter jag hade tvättat ur färgen handdukstorkade jag löshåret och la tillbaka det på folien. Sedan gick jag in i badrummet och färgade min hårbotten mörkbrun. Detta gjorde jag i lager med en pensel och spegel. Sedan gjorde jag samma sak på löshåret. Alltså färgade några cm högst upp på hårets fäste mörkbrunt så det passar in i min hårbotten. Efter färgtiden var klar tvättade jag ur färgen och fönade och lockade in löshåret i mitt eget. Det blev inte perfekt och när man tar ur löshåret kan man se "skarvar". Det blev alltså ingen jätte fin övergång men det gör inte så mycket när det väl sitter på huvudet.

Nu har jag alltså skapat en ombre med löshår. Man får intrycket av att mitt hår har en bred utväxt och blir ljusare och tillslut blondt. Och det var just det jag var ute efter. Från svart till ljusbrunt/blondt på två dagar.

Har ni några frågor är det bara att ställa dom nedan så skall jag försöka svara på dom. Jag rekommenderar dock inte att göra detta själv hemma om man inte har någon tidigare erfarenhet av hårfärgning eller löshår. Detta gick som tur var bra men det kan också bli kaos.

Här har ni några bilder på händelseförloppet!